Desannen tarina

Nettikoko_11_of_36

 

 

Idea Desanne sisustuskaupasta syntyi huomiosta, että Suomesta puuttui mahdollisuus ostaa kierrätyspuusta eettisesti valmistettuja huonekaluja. Yhtä tärkeä kuin visio ajattomista beach house henkisistä kestävistä huonekaluista, oli niiden valmistus luontoa säästäen ja ihmisoikeuksia kunnioittaen. Niinpä tästä alkoikin pitkä projekti kun lähdimme hakemaan valmistajaa, joka täyttäisi nämä kriteerit. Kävimme paikan päällä Indonesiassa tutustumassa muutamaan tehtaaseen, joista valitsimme yhden joka täytti kaikki kriteerimme.

 

Ensimmäinen kontti lähti Suomeen vuonna 2015 pienestä muutamia kymmeniä ihmisiä työllistävästä tehtaasta. Tänä päivänä sama tehdas työllistää lähes 200 henkilöä ja on edesauttanut vuosikymmeniä vanhan puukäsityöperinteen säilymisen alueella sekä tarjonnut toimeentulon monille ihmisille omalla kotiseudullaan. Jokaisen Desannen huonekalun takaa löytyy oma tarina; puu joka on elänyt jo yhden elämän ja ihminen joka sen on valmistanut. 

 

Valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja huonekaluille on myönnetty todistus puun laillisesta alkuperästä. Kaikki Desannen puutuotteet ovat FSC-sertifioituja. Vuonna 1993 perustettu FSC takaa sen, että puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Se pyrkii estämään metsäkadon, säilyttämään luonnon monimuotoisuuden ja suojelemaan alkuperäiskansojen oikeuksia. Sertifioinnilla pyritään säilyttämään erityisesti vanhoja metsiä sekä keskittymään metsien suojeluun ja ennallistamiseen. Indonesian Legal Wood sertifikaatti varmistaa, että käyttämämme puu ei tule laittomista puunhakkuista.  Maailman suurimmat sademetsät  sijaitsevat Indonesiassa, joten on tärkeää suojella näitä metsiä. Sertifikaatti tunnetaan myös nimellä SVLK.

 

Huonekalut valmistetaan mittatilaustyönä pienissä erissä ja samanlaisia tuotteita ei muualta Suomesta löydy. Desanne tuo maahan myös muita ekologisesti valmistettuja sisustustuotteita Aasiasta.

Desannen arvoja ovat laadukkuus, yksilöllisyys ja ekologisuus.

 

Tervetuloa mukaan Desannen maailmaan!

Anne

 

 

Mikäli olet kiinnostunut Desannen tuotteiden jälleenmyynnistä niin otathan yhteyttä: info@desanne.fi

 

Indonesian_Legal_Wood    FSC_Green